logo
U bevindt zich hier: Start Deelnemers
Hoeve De Waddel

Hoeve De Waddel

Schaapjes tellen

Hoeve De Waddel is een stolpboerderij die in het jaar 1625 gebouwd werd. Aan de voet van de Hoge Berg, het oudste gedeelte van Texel hebben altijd schapen gelopen. Op De Waddel hebben Jan-Willem Bakker en zijn vrouw Sonja met hun drie kinderen 500 Texelse schapen.


Boerderij Witte Julia

Boerderij Witte Julia

Boerderij Julia is in 1960 gebouwd in de ruilverkaveling met het idee dat er nooit meer honger mocht zijn na de oorlog. Thijs en Christa Witte runnen de boerderij samen met hun zoons Marco en Bart, hierbij krijgen ze hulp van hun schoondochters Marieke en Anina.Witte Julia is een gemengd bedrijf met akkerbouw en veehouderij. Op dit moment zijn er rond de 120 melkkoeien die met behulp van 2 melkrobots worden gemolken. Deze melk wordt door Campina opgehaald. Verder wordt er nog ongeveer 135 hectare land bewerkt. Hiervan is het grootste deel grasland als voer voor de koeien, maar er staan ook poot-aardappels, mais en suikerbieten.Op de boerderij wordt tijdens het bezoek vooral de nadruk gelegd op de akkerbouw. We gaan met elkaar leren wat er met een aardappel gebeurd van het planten tot het bij ons van het erf af gaat. Er is ook genoeg tijd om van alles te zien en te voelen in kleine groepjes onder begeleiding. En als afsluiting kijken we nog een rondje bij de koeien.

Bollenbedrijf Anemooné

Bollenbedrijf Anemooné

In het vroege voorjaar bloeien de vrolijk gekleurde bollenvelden op Texel maar op Anemoone bloeien de tulpenbloemen al in januari in de kas. En daar maken we mooie boeketten van.

Op Anemoone leren kinderen wat er allemaal komt kijken om een bloembollenbedrijf te runnen. In welke tijd van het jaar is het druk op het bedrijf maar ook hoe de bloembollen groeien in de grond en de bloemen in de kas. En welke machines zullen ze gebruiken voor de bloembollen? Sinds een paar jaar maken we ook stekjes van Dahlia’s om knollen te kunnen laten groeien en hoe zal dit gaan. Hoeveel stekjes en bloembollen heb je nodig. 


Boerderij Westerheem

Boerderij Westerheem

Melk en gras

Boerderij “Westerheem” ligt vlak bij Den Hoorn in buurtschap de Westen. Anton en Manuela Bakker, de boer en boerin, zijn de tweede generatie die wonen en werken op dit melkveebedrijf.