logo
U bevindt zich hier: Start Deelnemers
Hoeve De Waddel

Hoeve De Waddel

Schaapjes tellen

Hoeve De Waddel is een stolpboerderij die in het jaar 1625 gebouwd werd. Aan de voet van de Hoge Berg, het oudste gedeelte van Texel hebben altijd schapen gelopen. Op De Waddel hebben Jan-Willem Bakker en zijn vrouw Sonja met hun drie kinderen 500 Texelse schapen.


Boerderij Bute Weste

Boerderij Bute Weste

Gewassen Telen 

Tussen de Westen en Den Hoorn ligt onze boerderij “Bute Weste” van de fam. Lap. Jelle, Wouter met hun ouders Piet en Carolien hebben samen het akkerbouwbedrijf. Op het land rond Den Hoorn worden door ons verschillende gewassen geteeld, zoals pootaardappelen, suikerbieten, spinaziezaad en granen. 


Bollenbedrijf Anemooné

Bollenbedrijf Anemooné

Bloemen en bollen

Bloembollenbedrijf Anemoone ligt vlakbij de duinen, in de Koog. De boer en boerin op dit bedrijf zijn Piet en Ingrid Uitgeest. Zij kweken de bollen van tulpen, narcissen, blauwe druifjes en crocussen op het land. In de kas kweken ze van januari tot Pasen de bloemen van de bollen. De bloemen worden gesneden of in potten verkocht. Als je er in het voorjaar komt kijk je je ogen uit, zoveel verschillende kleuren bloemen zijn er te zien.


Boerderij Westerheem

Boerderij Westerheem

Melk en gras

Boerderij “Westerheem” ligt vlak bij Den Hoorn in buurtschap de Westen. Anton en Manuela Bakker, de boer en boerin, zijn de tweede generatie die wonen en werken op dit melkveebedrijf.