logo
U bevindt zich hier: Start Deelnemers Bollenbedrijf Anemoone

Bloembollenbedrijf Anemoone ligt vlakbij de duinen, in de Koog.  De boer en boerin op dit bedrijf zijn Piet en Ingrid Uitgeest.  Zij kweken de bollen van tulpen, narcissen, blauwe druifjes en crocussen op het land. In de kas kweken ze van januari tot Pasen de bloemen van de bollen. De bloemen worden gesneden of in potten verkocht. Als je er in het voorjaar komt kijk je je ogen uit, zoveel verschillende kleuren bloemen zijn er te zien.

Op Anemoone leren kinderen wat er allemaal bij komt kijken om een bloembollenbedrijf te runnen. In welk seizoen is het er erg druk? Hoe groeien bollen? Welke machines gebruikt een bollenboer en wat gebeurd er met de bollen die verkocht worden. Ze leren berekenen hoeveel bollen er geplant kunnen worden op het land van de boer,  onderzoeken bloembollen en maken opdrachten over de geschiedenis van de bloembollenteelt. Ook wordt er veel aandacht besteedt aan het weer omdat de boerderij meetpunt is voor het KNMI.

De opdrachten zijn gemaakt aan de hand van de kerndoelen voor het basisonderwijs. De kinderen werken samen in kleine groepen en doen opdrachten onder begeleiding van de boer en boerin en zelfstandig met een begeleider van school .

Foto's

Uitgeest 07
Uitgeest 04
Uitgeest 21
Uitgeest 16
Uitgeest 30
Uitgeest 25
Uitgeest 19
Uitgeest 01
Uitgeest 10
Uitgeest 15
Uitgeest 03
Uitgeest 13
Uitgeest 02
Uitgeest 28
Uitgeest bedrijf 02
Uitgeest 24
Uitgeest 09
Uitgeest 14
Uitgeest 27
Uitgeest 11
Uitgeest 26
Uitgeest 23
Uitgeest 20
Uitgeest 18

Boerderij Uitgeest

Maaikeduinweg 10
1796 MN De Koog

T. 0222-327220
E.