logo
U bevindt zich hier: Start Deelnemers Bollenbedrijf Anemoone

Bloembollenbedrijf Anemooné ligt vlakbij de duinen, in de Koog.  De boer en boerin op dit bedrijf zijn Piet en Ingrid Uitgeest.  Zij kweken de bollen van tulpen, narcissen, blauwe druifjes en crocussen op het land. In de kas kweken ze van januari tot Pasen de bloemen van de bollen. De bloemen worden gesneden of in potten verkocht. Als je er in het voorjaar komt kijk je je ogen uit, zoveel verschillende kleuren bloemen zijn er te zien.

Op Anemooné leren kinderen wat er allemaal bij komt kijken om een bloembollenbedrijf te runnen. In welk seizoen is het er erg druk? Hoe groeien bollen? Welke machines gebruikt een bollenboer en wat gebeurt er met de bollen die verkocht worden. Ze leren berekenen hoeveel bollen er geplant kunnen worden op het land van de boer,  onderzoeken bloembollen en maken opdrachten over de geschiedenis van de bloembollenteelt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het weer omdat de boerderij meetpunt is voor het KNMI.

De opdrachten zijn gemaakt aan de hand van de kerndoelen voor het basisonderwijs. De kinderen werken samen in kleine groepen en doen opdrachten onder begeleiding van de boer en boerin en zelfstandig met een begeleider van school .

Foto's

thumb Uitgeest 14 1
Uitgeest 14 1

Boerderij Uitgeest

Maaikeduinweg 10
1796 MN De Koog

T. 0222-327220
E.